Vilken märklig födelsedag!!

on

Tala om märklig födelsedag. Upp i ottan för att ta löprunda innan frukost på favoritstället Mellkvist på Rörstrandsgatan. En lite sedvanlig löptur längst Karlbergskanalen och några intervaller på vägen tillbaka. Näst sista lite känning i vaden men man lär sig aldrig trots många år på nacken. ”Bara en rush till” och tjong i bakplåten, en sträckning i vaden.

Så det blev bilen till fiket där yoghurten för första gång var varm men solen sken som vem klagar då? Inte jag. Järnet iväg till Stavsnäs men i god tid eftersom det brukar vara fullt på parkeringarna och mycket riktigt, det var knökfullt. Så vi chansade med parkering utanför markering och traskade haltande till båten.

Väl ombord med typ 400 pärs insåg jag att jag glömt min mobil på bilsätet. Mitt Apple ID hackades ju förra veckan så det kändes lagom kul att ha mobilen på bilsätet. För sent att hoppa av så det var bara att åka till Sandhamn men väl där vid avstigning berättade jag för båtkillen vad som hänt och frågade om vi kunde åka med båten tillbaka. Vi går inte tillbaka lät han meddela som vi lämnade våra biljetter och klev av. Kollade på tidtabellen och såg att båten visst skulle återvända. Påpekade detta till honom och en annan båtvärd som sa att vi fick vänta på bryggan och självklart köpa nya biljetter (eftersom vi lämnat våra biljetter när vi klev av).

En riktig surkärring och snorkig tonåring som aldrig hört talas om vänlighet och inte borde ha något med kunder att göra. Skärgårdspilen och båten Tärnan är numera överförd på min personliga shitlist. 

KORSÖ PÅ DISTANS

Så det blev inte mycket mer än några blickar mot Korsö på andra sidan. Ön där jag varit så många gånger och bodde när min son föddes. Under den tid då Sverige fortfarande hade en försvarsmakt och Kustjägarskolan huserade på ön. Minnen.

Så tillbaka till Stavsnäs där bilen var hel och mobilen kvar. Vi orkade inte åka ut igen så vi åkte istället mot Djurö för att äta en god lunch där. Körde för långt och hann precis vända när telefonen ringde.

Oj HOPPSAN LEVERANS

”Hej vi har en leverans till er och var är ni”? Oj hoppsan, vi har visst glömt att informera er om dag och inte heller ringt och förvarnat innan….Ja, ja …det var bara att åka till Ylab och börja lasta av skåp haltande fram och tillbaka (chaffisar hjälper inte längre till). Nåja, när skåpen var på plats var det ju lika bra att gör klart allt vi tänkt oss så det gjorde vi.

Vipps var klockan fem och vi for iväg till Hötorget för att ta en drink för att fira lite. Så småningom kom drinkarna med typ ett halvt kilo nötter och en hink oliver. Okey, vi tryckte i oss och eftersom våra planer om dagen gått i stöpet sprang maken iväg och köpte mat i Hötorgshallen.

ALLT KAN HÄNDA

Och här sitter jag i väntan på att mitt bubbelbad ska bli klart och superskumpan likaså. Vi får hoppas att jag inte drunknar i badet med champagn som saknar bubblor eller att grillen exploderar. För allt kan hända en dag som denna. Oj, nu svämmar badet över. Ha, ha det blir inga bilder heller för minnekortet satt inte i kameran. Halelulja!

Men min födelsedag går definitivt i mina tecken. Så roligt, innehållsrikt och aldrig långtråkigt. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.