Ris och ros sociala medier

on

Jag har en hel del negativt att säga om sociala medier och diverse bloggar, appar med mera som leder till ett ohälsosamt beteende. Men det finns även en hel del positivt att säga. Negativt är alla kost- och träningsråd som ges till höger och vänster utav personer ”som tränat eller komponerat mat själva” och tror att det ska fungera för alla. Naivt och ovetenskapligt. Sedan har vi alla planer och appar som gör att folk blir fixerade vid uppläggen. Inte särskilt bra för hälsan.

Men så något positivt. Min svärmor är världens coolaste (så även Dagny om ni vet vem hon är). Hon arbetade som läkare fram tills för ett halvår sedan (nu 84 år) och min man la upp facebook med mera för henne därefter. Fantastiskt redskap för pensionärer som riskerar att tappa sitt sociala umgänge när man slutar arbeta. Fler pensionärer behöver lära sig att kommunicera över nätet och råda bot mot ensamhet. På så sätt kommer man även närmare barn och barnbarn som bor långt bort. Som min svärmor och vår familj (inte hon på bilden däremot).

Pensionen ska ju kännas som man gått i mål som 1:a eller hur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.