Älska sommaren för den är kort

on

Idag är den första arbetsdagen för många av oss men inte bara det, månaden heter augusti och då börjar hösten att närma sig. Skärpning! Än kan det bli många soliga dagar så varför börja tänka på vinter och kyla redan nu? Det blir ju en slags förväntanångest som inte gör någon lyckligare.

Varje dag är en ny härlig dag

För att må bra får man försöka att ställa in siktet på ”varje varm dag är en ynnest” och glädjas åt den. Strunta i att gå hem och laga mat. Sätt dig istället i utomhus i solen (gärna med någon du tycker om) eller i skuggan för än så är det tillräckligt varmt.

REGN KAN VARA POSITIVT

Promenera även om det regnar för det är inte kallt och höstblåsigt ännu. Sommarregn är inget annat än romantiskt. Själv tog jag och maken vägen förbi Melanders intill Vasaparken för att bara sitt ner i en halvtimme och njuta av det faktum att man kan sitta utomhus.

Livet är vad vi gör det till. Oroar vi oss i förtid lever vi i en miniångest. Jämför vi med bättre år lever vi i minidepression. Så varför inte strunta i jämförelser och bara glädjas åt att vi lever kort och gott? Motsatsen är ju inte direkt kul. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.