Tala till och inte om någon

on

Varför skvallrar man? Skvaller handlar trots allt om att uttrycka sig om personer som inte befinner sig på plats. På många sätt känns det inte moraliskt rätt men bara så om det man säger är negativt. Positiva omtalanden brukar ju accepteras i större utsträckning men negativa påståenden bör ju kunna bemötas av personen själv.

Mod saknas

Tyvärr är det så att de flesta som talar illa om andra inte har modet att framför kritik direkt till personen i fråga. Om man inte gör det är det liten chans att personen kan förklara eller förbättra sig om så behövs. För att förändra behöver man veta vad som ska ändras och varför.

egna behov styr

Vad är anledningen till att man talar illa om andra? Det är ju inte ett särskilt givande samtalsämne. Negativa kommentarer ger negativa känslor och i en grupp så lär det försämra stämningen. Min erfarenhet är att det handlar om tre saker; avundsjuka, eget bekräftelsebehov eller att man tar sin egen uppfattning som allmänt gällande.

Om du tycker något om någon, stå för dina åsikter och ta det med personen direkt. Kanske delar man inte samma uppfattning men direkta samtal gör ialla fall att det finns en chans att reda ut missuppfattningar. 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.