Konstiga krav på en fitness sida

on

Råkade hamna på en Fitnessida på facebook som hade ett gäng regler. Bra om diskriminering men därefter kom ett flertal regler som sa att man inte fick ge personliga råd till någon gällande träning, inte göra PR för bloggar, sociala medier eller egna tjänster men ok att rekommendera kosttillskott och youtubeklipp. Anledningen är att man säljer PT, kostrådgivning, massage, kläder med mera själva och därför inte vill ha konkurrens.

Sälj inte dig själv utan ge oss bara dina idéer

Det låter ju rimligt på ett sätt eftersom det är ett företag som driver sidan. Samtidigt blir det lite dubbelbottnat när alla medlemmar ska dela med sig av träningsprogram, tips på övningar och matrecept men inte får någon kred för det. Man får ju inte heller ge råd gällande individuell anpassning av sina tips vilket ofta behövs. Övningar kanske inte är lämpliga för vem som helst. Det är kanske mer beklämmande än att man inte får tipsa om de kläder man har på sig på bilderna eftersom företaget säljer sina egna kläder. Det senare är enklare att förstå.

Men men,  i dessa inspirationsdagar blir kanske många inspirerade även om det innebär personlig reglering. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.