Föredrag om Fystester

Nu drar höstens föredrag igång igen och först ut är ett föredrag om fystester och mätteori som hålls av Ylabs forskningsansvarige Anatoli Grigorenko, PhD. Ämnet ligger verkligen i tiden för allt fler gör mätningar av alla möjliga slag men få vet hur man ska tolka resultaten. Dagens appar är inte alltid tillförlitliga så att förkovra sig i lite mätmetoder och testteori är kanske inte så dumt. Sedan är det ganska kul att göra fysmätningar tycker jag i alla fall.

Konsten att veta vad och varför man mäter

Hur tillförlitliga är de olika mätinstrumenten, oavsett det gäller maskiner, enkäter eller personlig bedömning? Hur vet man att testledaren är tillräckligt kunnig? Vad finns det för felkällor? Vad bör man mäta och i vilket syfte? Det här är en jättechans för dig som är intresserad av att mäta vikt, styrka, ämnesomsättning, steg, fettprocent, syreupptag eller vad det vara månde. Bra information och möjlighet att ställa frågor både under föredraget och vid bubbel efteråt.

Om anatoli

Anatoli forskade i Moskva med inriktning mot ”begränsningsfaktorer inom elitidrott”. Han har doktorerat i Biomekanik och motorisk kontroll och är internationell Judotränare. Han har även arbetat som forskare på Karolinska Institutet/GIH och varit landslagscoach för Sanda och fört flera tävlande till VM och EM prispallen.

Onsdagen den 18 September klockan 17.30 – 18.30

Anmälan och Info 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.