Nu drar höstens föredrag igång igen och först ut är ett föredrag om fystester och mätteori som hålls av Ylabs forskningsansvarige Anatoli Grigorenko, PhD. Ämnet ligger verkligen i tiden för allt fler gör mätningar av alla möjliga slag men få vet hur man ska tolka resultaten. Dagens appar är inte alltid tillförlitliga så att förkovra sig i lite mätmetoder och testteori är kanske inte så dumt. Sedan är det ganska kul att göra fysmätningar tycker jag i alla fall.
Konsten att veta vad och varför man mäter
Hur tillförlitliga är de olika mätinstrumenten, oavsett det gäller maskiner, enkäter eller personlig bedömning? Hur vet man att testledaren är tillräckligt kunnig? Vad finns det för felkällor? Vad bör man mäta och i vilket syfte? Det här är en jättechans för dig som är intresserad av att mäta vikt, styrka, ämnesomsättning, steg, fettprocent, syreupptag eller vad det vara månde. Bra information och möjlighet att ställa frågor både under föredraget och vid bubbel efteråt.
Om anatoli
Anatoli forskade i Moskva med inriktning mot ”begränsningsfaktorer inom elitidrott”. Han har doktorerat i Biomekanik och motorisk kontroll och är internationell Judotränare. Han har även arbetat som forskare på Karolinska Institutet/GIH och varit landslagscoach för Sanda och fört flera tävlande till VM och EM prispallen.
Onsdagen den 18 September klockan 17.30 – 18.30