Vår- och vinterkatastrof

Såg med glädje fram emot dagens Vivaldi konsert på Konserthuset i Stockholm men blev besviken. Jag får nog se anledningen till detta beroende på mina egna brister för dirigenten anses vara en talang. Min egen upplevelse, talangen till trots , var att Vivaldis Våren kändes som en synkopiterad reggaevariant och Vintern gick i staccato med släp.

Jag blev besviken helt enkelt för jag hade förväntat med den konservativa och traditionella variant som jag lyssnat på sedan jag var liten. Jag kanske är inskränkt och omodern men så var det i alla fall. Tack och lov för att förste violinisten spelade gudomligt och barockorkestern var i övrigt mycket bra även om deras originella tolkning inte var i min smak. Men man hade ju maken med sig så slutet gott allting gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.