Hälften av alla motionärer slutar

on

Cirka 50 % av alla som börjar på gym eller friskvård slutar inom ett halvår enligt undersökningar som gjorts av Deloitte för fitnessindustrins räkning. Det ska ses mot bakgrunden att drygt 16 % av svenska befolkningen tränar enligt samma källa. Andra små intressanta friskvårdsnyheter är att de fem största fitnessbolagen täcvker drygt 30 % av den svenska marknaden.

Endast 10 % sägs fortsätta träna under mer än fyra år och kundförluster är en av friskvårdens stora bekymmer. Hur upprätthåller man motivationen hos sina kunder med andra ord.

Varför man tränar börjar förändra sig från att vilja se bra ut till att vilja känna sig bra men även grupptryck har fått en större påverkan. Det är en intressant förändring men inte förvånande när man arbetar med ortorexia atletika. Rädslan för att bli tjock eller sjuk har under de senaste åren kompletterats med rädslan att uppfattas som lat och slö.

Vad kan man då säga om motivationsbrist? Vanliga orsaker är att man gått ut för hårt, har andra konkurrerande intressen eller helt enkelt inte uppnått det man förväntat sig (ofta tillräckligt snabbt). Träning bör komplettera livet och inte tvärt om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.