Känslosamma helger

on

Allhelgonahelgen är en helg då många är ledsna. Sorg är en alldeles speciell känsla för den man sörjer är så oåterkallerligt borta för alltid. Många blev besvikna när Halloween gjorde entré mitt i sorgens helg och kanske med all rätt, sorg och skräck går kanske inte så bra ihop.

Den mest dubbelbottnade helgen är däremot Julen som nu är i antågande. För de allra flesta är det en helg som är varm och full av gemenskap. Det är en familjehelg som upplevs som en fin tradition som är mer än underbar när det finns barn med runt granen.

Men Julen har en mörk och dyster baksida. Många barn räds julen eftersom det förekommer alkohol som i sin tur medför bråk och misshandel i många familjer. Andra har ingen familj att fira tillsammans med och känner sig därför mer ensamma än någonsin.

Sist men inte minst är julen den värsta högtiden av alla för de med ortorexi eller ätstörningar. Maten skrämmer för det är livsmedel man uteslutit och att bara se mängden mat på bordet ger ångest. Många har dessutom svårt för att äta i andras sällskap vilket inte gör julfirandet lättare.

De som kom till Ylab för Ortorexibehandling förra hösten kommer nu att fira sin första jul på riktigt. Jag är så glad för att fått vara med på deras resa från ångest och tvång till lugn och frid, det är ju just det julen ska handla om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.