Kompetens är uppskattad

on

Ikväll har jag varit hos Antonia för att fixa till håret. Hon är expert på sitt område och jag frågade henne om hon trodde att någon vettig människa skulle gå till en hårfrisör som klippt lite på skoj och som sedan genomgått två veckors utbildning. Svaret var väl ganska enkelt att lista ut, självfallet inte.

Men hur kommer det sig då att vi kan anlita en PT som gått en snabbkurs i personlig träning under två veckor utan betänkligheter? Mycket märkligt tycker jag. Av någon anledning tycker vi det är viktigt att den som fixar håret har en adekvat utbildning men den som tar hand om vår kropp behöver bara ha egna magrutor så går det bra.

Om kriteriet på en bra frisör är att de själva har en fin klippning och frisyr torde salongerna stå tomma. De flesta hårfrisörer är så less på att klippa och tvätta att de inte bryr sig om sitt eget hår.

Jag går till Antonia för att hon har en utbildning, egen erfarenhet och kan sin sak. Jag struntar fullständigt i hennes egen frisyr. Ett plus är självfallet att hon tränar och tävlar i idrott vilket gör att vi kan prata om mycket annat än otrohet och naglar. Antonia på Torsgatan i Stockholm med andra ord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.