Misschief premiär idag

on

Designproducenten och curatorn Paola Bjäringer har grundat den turnerande feministiska utställningen Misschiefs som hade premiär idag. Kön idag ringlade lång upp längst Sturegatan men alla väntade tålmodigt. Den som väntar på något gott ni vet.

Misschiefs är ett passande namn för vernissagen där konstnärer som ställer ut ”busar”. Som namnet även antyder är det kvinnor som ställer ut sina konstverk bland annat Åsa Jungnelius om ni minns de megastora läppstiften som hon skapat. Hon visade upp ett par riktigt läckra ljusstakar som jag föll för.

Helt underbar film

Min absoluta favorit var en konstnärlig videokreation med läckra färger, former och budskap på en och samma gång. Det är det första man ser och det är värt att besöka utställningen bara för att få se den här kompositionen.

Vi var självfallet där från Ylab eftersom både Paula, maken och hennes pappa tränar på Ylab. Vernissagen på går än i ett par veckor så gör ett besök. Paula med familj har just flyttat tillbaka till Sverige efter 30 år i Frankrike så det måste kännas skönt att få så mycket mediabevakning och en riktig succéstart idag. Paula har förövrigt studerat vid London School of Economics med inriktning Gender. Det är just där och det min dotter Nathalie studerar just nu.

Heja Paula, go, go, go.

Läs om Misschiefs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.