Ropa inte ”varg” om vargen inte är där

on

Vissa länder har en förkärlek till statlig kontroll över media med resultat att invånarna har lärt sig att det kan vara propaganda och inte faktabaserade uttalanden. Det ter sig så att landet öster om Finland nu har en stor del av befolkningen som tror att Corona informationen är ”fake news”. När dessutom högste makthavaren säger att alla får vara hemma från jobbet i en vecka utan mer detaljerad information blir många glada över ledigheten som firas med vänner.

Andra intressanta händelser i dessa tider är när en välkänd president säger att han hoppas att kyrkorna är fulla i påsk. Tvek på den. Sedan har vi observanta tyskar som upptäckt att det finns utländska ”soft power” angrepp när man försöker köpa upp företag som nu står på ruinens brant. Min känsla är att Sverige löper stor risk för att drabbas av detsamma med tanke på bolagsuppköp i Skåne och Västra Götaland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.