Filmning varje helg, filosofi och träning

Jag tog beslutet att producera tankar för reflektion och träningsfilm för mental träning till alla mina vänner och kunder som befinner sig i karantän. Inte för att sälja något för det känns väldigt oetiskt att sälja på människors rädsla. Anledningen var istället att försöka balansera upp det totala fokus som ligger på fysiologiska faror med förebyggande tips och information gällande psykisk ohälsa i Coronatider. Jag menar nämligen att det finns så pass många, framför allt ungdomar, som upplever ångestframkallande existentiella hot i form av miljöförstöring av jorden och coronahotet mot mänskligheten. Lägg till detta; oro för att klara sina studier, få ett jobb, klara av att ha en bostad och vuxenliv ….. det ser ganska dystert ut. Den mentala belastning som detta innebär är alltför hög för att kunna sägas vara hälsosam.

Sedan har vi 250 000 småföretag som blivit av med intäkter, ägare som inte sover om nätterna eftersom de har gått i personlig borgen för företagslån (finns det någon som idag tror att man inte drabbas om man har ett aktiebolag tror man fel), personal som får gå på dagen har inte längre något arbete och till slut familjer som alla är i karantän på samma yta. Tvister och bråk lär komma och jag törs inte ens tänka på de familjer som har någon med beroende i familjen som nu kan härja fritt.

De här tankarna fick mig att ta till det primitiva grepp som jag gjorde. Två minuter filosofi och tankar om ovisshet, tålamod, oro, glädje, humor om vartannat följt av fem minuter qigong, tai chi och så småningom andra övningar som kan göras på balkongen. För dig som vill följa med på resan: http://www.facebook.com/yvonnelinofficial

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.