Det oväntade är bäst

Jul, mors dag, födelsedagar ….. tårtan är förväntad men man blir glad ändå. Men ingenting slår en överraskning, du vet den där som du inte såg komma. Idag fick jag just en sådan överaskning när min man kom in på mitt kontor efter jobbet var slut för dagen. Han hade med sig en lite svart påse och självklart noterade jag att det var en av mina favoritdesigner. I paketet låg ett par örhängen, just de som jag sett i ett skyltfönster i Berlin. Vi gick aldrig in i butiken eftersom det var söndag och då är affärerna stängda i Tyskland. Han måste ha sett att jag blev besviken över att det var stängt men så tänkte man inte mer på det.

Han beställde just det par jag tittat på så nu har jag mina fina ormörhängen på mig idag, vilket passade bra när vi gick på Misschief Take Over utställning på Linnégatan 4. Kvinnliga konstnärer arbetar och ställer ut där under ledning av Paula, en kär Ylab kund. Hela utställningen går i genustecken och precis som konst ska, så framkallade den starka känslor även idag. Det var många ledsamheter med makt, övergrepp och kontroll som ett genomgående tema.

På Ylab möter jag många kvinnor som blivit utsatta för just detta så jag känner mig insatt i hur det kan gestalta sig och inte minst hur vanligt det är. Sedan kan jag rent själviskt begränsa min tid för ledsamheter efter den här våren. Det är så många som mår dåligt idag så då vill jag gärna ta fram positiva saker.

MeToo

Vi stannade på Duvel på Vasagatan och åt en riktigt god middag. Köttbullar med potatismor för min del och råbiff för Anatoli. Sedan bar det av hemåt. En härlig dag idag!

Svenska köttbullar på Duvel – Magiskt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.