Ensam är inte alltid stark

on

Jag träffar många som känner sig väldigt ensamma i dessa coronatider. Kanske är det nyttigt för oss att få känna hur våra gamlingar har det när de sitter ensamma i sina boenden och väntar på hemtjänsten. Vi är ofta urusla på att ta hand om våra äldre. Ensamhet är bland det sämsta som finns för den psykiska hälsan om jag får tycka till.

Vi behöver ta hand om våra äldre vilket många nu insett men nu har vi inte längre samma möjlighet som tidigare. Nu inser många risken med att inte ”hinna” träffa sina anhöriga innan det är för sent. Men det är inte bara de äldre som lider utan alla singlar som inte vill smitta andra och håller sig hemma. Det kan kännas väldigt dystert att komma hem till en tom lägenhet och inte ens ha ett fik att gå till för att få träffa lite folk.

Annars kan man göra som vissa, ut och festa på som vanligt och så blir det raketökning av coronafall liksom i Uppsala.

Att prata om munskydd är som att kasta en brandbomb. Folk blir upprörda och tar ställning för eller emot men hur svårt kan det vara att bära munskydd för att inte riskera att smitta andra? Tänk vad mycket bättre det kunde ha blivit om vi accepterat att skydda oss och andra mer än vad vi gör? Att Tegnell säger att vi sköter social distansiering bra är ett skämt. Har han aldrig varit på bussar och tåg eller restauranger?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.