Tjoho så bra

on

Idag är bara en dag då man är lite extra glad. Årets sista två tentor är klara och godkända och även om jag pluggar (ja tro det eller ej) enbart av eget intresse så är det allt skönt att göra avslut. Den här gången handlade tentorna om avancerad forskningsrelaterad psykologi och den andra om avancerad statistik inom psykologisk forskning.

Ibland förundras jag över mig själv och min tävlingskaraktär. Psykologi var ett ämne som jag tyckte var flummigt vilket faktiskt var anledningen till att jag började att läsa psykologi. Man kan inte kritisera utan att ha ett visst belägg för sina påståenden tänkte jag. När det gäller statistik var det mitt absoluta hatobjekt nummer ett. Jag tyckte det var svårt helt enkelt. Mina matematiska kunskaper från förr låg minst sagt i träda och jag vet inte riktigt vad som hände med logiken heller.

Märkligt nog har det utvecklats till att bli ett av mina favoritämnen numera. Jag tycker det är oerhört givande att förstå de siffror som presenteras i olika vetenskapliga studier. Jag måste nog bara erkänna att jag är en riktigt dålig förlorare och det jag inte förstår ger jag mig på. Mina barn håller med (särskilt efter brädspel on line och live igår). Jag och min man utmanade barnen och dom vann.

En win win eller hur? Även om vi förlorade har vi ju bjudit på lite gener så 50% av resultaten torde vara genetiskt betingat…………men de vann på kunskap så vi får nog inse att vi fick stryk för de var bättre. Aj aj ……..nu blir det brädspel dygnet om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.