Därför bråkar vi

yvonnelin_memoryMånga blir oense för att motparten inte erkänner vad han eller hon sagt i en diskussion. Diskussionen handlar alltför ofta om något trivialt ämne. Man står på varsin kant och försöker repetera vad den andre sagt under vilda protester från ”motståndaren”. I en sådan situation kan det vara så att båda har rätt eller båda har fel om man så vill. Man minns nämligen inte vad andra säger utan hur man själv tolkat vad som sagts. Så om man tolkat ett påstående från motparten som orättfärdig minns man med största sannolikhet den negativa känsla som man upplevde och inte exakt vad han eller hon sa.

Vi tror att vi är världsbäst på att förstå vad andra menar när de säger saker och ting. Kanske är det dags för lite ödmjukhet för vi kan alla tolka fel och inte minst kan minnet svika. Eller som John Kilhsltrom sa 1994; ”Memory is not like reading a book, it is more like writing a book from fragment notes”.

Så sant så sant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.