Leva livet mer än här och nu

yvonnelin_träning_poweryogaAtt leva här och nu

Idag talas det mycket i yogiska termer såsom vikten av att leva ”leva här och nu”. Vissa går så långt som att säga att fokus på gårdagen är depression medan fokus på morgondagen är ångest. En ganska dyster syn på tillvaron kan jag nog tycka tycka, även om en människa i djup ångest eller depression sällan vill minnas gårdagen och sorgligt nog inte heller inte uppleva morgondagen.

Minnen och drömmar formar du själv

Att leva här och nu känns instängt även om det finns en poäng i att inte glömma bort att njuta av stunden. Att vända blicken inåt, såsom i meditativa träningsformer är en nyttig erfarenhet och väl behövlig när alltför många intryck bombarderar oss. Bra för stress med andra ord men när vemod och nedstämdhet råder, då är det inte det bästa att ta till. Just då, behöver man kanske lyfta blicken framåt och uppåt för att se allt det vackra som omger oss i tid och rum. Leva livet är att leva livet fullt ut. Det är konsten att njuta av minnen, stundens behag och drömmar om morgondagen. Fyll ditt liv med det du vill, annars gör någon annan det.

Jag drömmer ofta och gärna

Att drömma sig bort är som balsam för själen. Dessutom är drömmar något som ingen kan ta ifrån en. Musik får mig att drömma men även att sitta på en klipphäll i skärgården och se ut över havet. Att skärmflyga och cirkla med fåglarna på termik kan få den mest ofilosofiske att drömma och så även jag. Vem flyger utan att tänka på vad som döljer sig bakom nästa topp? En röd liten stuga kanske. Just nu är jag ensam på Ylab och drömmer om min man…..inte så tokigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.