Leva livet mer än här och nu

yvonnelin_träning_poweryogaAtt leva här och nu

Idag talas det mycket i yogiska termer såsom vikten av att leva ”leva här och nu”. Vissa går så långt som att säga att fokus på gårdagen är depression medan fokus på morgondagen är ångest. En ganska dyster syn på tillvaron kan jag nog tycka tycka, även om en människa i djup ångest eller depression sällan vill minnas gårdagen och sorgligt nog inte heller inte uppleva morgondagen.

Minnen och drömmar formar du själv

Att leva här och nu känns instängt även om det finns en poäng i att inte glömma bort att njuta av stunden. Att vända blicken inåt, såsom i meditativa träningsformer är en nyttig erfarenhet och väl behövlig när alltför många intryck bombarderar oss. Bra för stress med andra ord men när vemod och nedstämdhet råder, då är det inte det bästa att ta till. Just då, behöver man kanske lyfta blicken framåt och uppåt för att se allt det vackra som omger oss i tid och rum. Leva livet är att leva livet fullt ut. Det är konsten att njuta av minnen, stundens behag och drömmar om morgondagen. Fyll ditt liv med det du vill, annars gör någon annan det.

 

yvonnelin_livet_coldplayMusik är hälsans näring

Igår var jag med familjen på Friends Arena och såg på Coldplay. Det fanns så mycket att glädjas åt utöver dessa fantastiska fyra killar som är där för att ge oss sin musik som får 50 000 människor sjunga, stampa, dansa och uppleva glädje i stunden.  Men stunden tar inte slut när konserten är över för det är just efteråt som vi pratar och delar våra känslor och upplevelser och kanske drömmer vi om framtiden, inspirerade av musiken och stämningen på arenan. Kanske vill vi återuppleva när hela publiken gjorde vulkanen och den stund när vi alla hade en gemensam kod – Island vi tänker på er när ni går er match.

 

Kommentera