Tur i oturen är fantastiskt

on

yvonnelin_livet_pastaFast på planet – härligt

Bordat planet till Barcelona men icke sa Nicke, åskmolnet drog in och vår start blev försenad. Ni vet, det där när man får sitta i planet utan att lyfta. Jag tog fram en bok av Mark McCormack, gammal som gatan förvisso men bra ändå. I min bokhylla hemma, som för övrigt är överfull, finns den ena guldgripen efter den andra. Böcker vars författare man haft turen att lyssna till och som inspirerat och motiverat under åren. I boken (What they don´t teach you at Harvard Business School) stod att läsa om ett lunchmöte. En affärsman frågade grundaren till Rolex hur det går i klockbranschen, varpå han svarade att han inte vet . Rolex var inte i klockindustrin utan i lyxindustrin. Vad man sålde betydde mindre än hur och till vem. Det stod en hel del bra saker i boken och jag hann med att läsa allt på grund av förseningen.  Vilken tur.

yvonnelin_livet_hiltonFel rum – härligt

Väl framme i Barcelona så där lagom trött som man brukar vara visade det sig att man gjort en felbokning och att vårt rum med sea view tagits av någon annan. Det var fullt på hotellet dessutom. Det enda rum som fanns var Presidental Suite och där bor vi nu. Vilken tur!

yvonnelin_vegas_taxiIngen taxi i Las Vegas mitt i natten – härligt

Ett annat tillfälle som dyker upp i minnet var i Las Vegas när taxikön utanför flygplatsen var så lång att väntetiden var tre timmar. Okey för det mesta men inte med ett litet spädbarn klockan 11 på kvällen. Strax efter 02 anländer vi till hotellet bara för att få höra av en trött receptionist att vår bokning försvunnit (tiden för internets barnsjukdomar). Vi visade vår bokning men tji fick vi för alla rum var bokade. Ny taxi som körde oss runt en timme utan att vi hittade ett enda ledigt hotell. Han slutade sitt skift och vi tog oss till ett fullbelagt hotell med hyfsad lobby för att spendera natten där. Alla som flugit över Atlanten vet hur mosig man är när man är framme. Vad var det som var så bra med det här då kan man undra. Jo en fantastisk receptionist som helt enkelt bara ville hjälpa till trollade fram ett rum för den trötta svenska familjen. Nja lite till, på morgonen när vi slog på TV:n visade man nattens kalabalik och dödsskjutningar just på vårt hotell där vår bokning försvunnit. Tur eller hur!

5 kommentarer Lägg till din

 1. Emelie Axell skriver:

  Det gäller att skapa (eller snarare se) sin tur. På samma sätt som en skapar sin egen lycka, eller sin olycka. Hoppas ni får en superhärlig semester :))

 2. Sara Ljungdahl skriver:

  Tänkvärt från taoismen. 🙂

  1. linyvonne skriver:

   Naturligtvis är det så. Taoismen har många tänkvärda ord. Tao Te Ching av Lao Zi har bara 4000 tecken men tar en hel del tid att läsa och reflektera över. Det finns fyra andra tecken som beskriver tur i oturen. Jag tar dom i inlägget idag.

 3. S skriver:

  Det mesta löser sig till slut 🙂
  Skulle inte du kunna skriva ett inlägg om kolhydrater. Varför vi behöver dem i vardagslivet, även de som inte tränar regelbundet och/eller på elitnivå. Skulle vara skönt att ha ett sådant inlägg av dig som underlag när man hamnar i den ständigt återkommande kolhydrat-diskussionen kring lunchbordet i jobbmatsalen…!

  1. linyvonne skriver:

   Det kommer, var så säker för utan kokhydrater är det mycket som blir lidande.

Kommentera