Vackert blir vackrare

on

IMG_6990Det är de små detaljerna som gör vardagen speciell. Små saker att glädjas åt för oss alla som blickar uppåt när vi promenerar (de flesta som går för att bränna och bli av med kalorier lyfter sällan blicken uppåt). Se på dekorationen runt balkongen som förgyller gatan.

IMG_6971I Barcelonas parker finns mycket vackert att kika på. Det känns nästan som i Kina när man ser alla träna under träden. En sur spansk tai chi grupp ville inte bli fotograferade. Kanske var de rädda för att förlora sin Chi. Det är just störande moment som man lär sig att ignorera i aktiva meditationsformer. Det får mig att minnas en morgon för länge sedan när min gamle kinesiske tränare var på besök i Stockholm. Vi beslöt oss för att träna i Kungsträdgården en morgon (annars höll vi mest till i Tegnerlunden) och till min lärares glädje fanns det en grupp svenskar som tränade tai chi där. Han hejade glatt men döm om min förvåning när tränaren med fru skällde ut min lärare efter noter. De menade att vi inkräktade på deras territorium. Det är inte ofta jag blir stum men då blev jag det (i flera sekunder). Jag frågade den asiatiska hustrun till tränaren om hon inte läst Kungfucius eller om inte annat hört talas om att man inte skäller ut äldre personer. Nåja, jag skrev och namngav dom i min bok Tai Chi som kom ut några månader därefter.

 

En kommentar Lägg till din

  1. Emelie skriver:

    Haha, du får mig alltid att le. ”Nåja, jag skrev och namngav dem i min bok…”, fantastiskt!

Kommentera