Gäster är som fiskar

on

yvonnelin_livet_barcelonaSläkt och vänner i sommartider

Gäster är som fiskar, efter tre dagar börjar de stinka. Så säger ett spanskt ordspråk. Lite mer rättfram än hur vi i norden skulle uttrycka det men vi delar nog uppfattningen ibland.

Godmorgonsoffan

Under min tid i SVT:s morgonsoffa fick jag uppgiften att göra något för semesterfirande och det blev lite olika aktiviteter som uppskattades av tittarna. Mest uppskattades nog trots allt rubriken ”så överlever du släkten under semestern”.

yvonnelin_livet_vacation_barcaSjälv hör jag till dom som har en gigantisk släkt men inte i Sverige. Det är i princip jag och en kusin som bor i Stockholm och min man har även han sin släkt utomlands. Så vi skulle glädjas åt lite mer släktbesök om jag ska vara ärlig.

Barcelona

Men nu bär det iväg till Barcelona, denna charmiga stad där kultur, idrott, sol och bad förenas på ett och samma ställe.

LENOVO-YL - IMG_3576Kikar på bilder från förr, Det här är definitivt min mans favoritmål. Jag tror han skulle kunna fastna här för gott. Aj, aj vad kan väl gå upp mot svensk sommar. Sol? Värme? Liv och rörelse?

Vänner är gemenskap – en viktig ingrediens för hälsa

Ett rikt socialt liv är inte alla förunnade. När självbilden är låg tenderar man att dra sig undan. Man är rädd för att inte duga och räcka till. Barcelona är en utmärkt plats att bara vara på. Vara sig själv går utmärkt.

LENOVO-YL - IMG_3585

Kommentera