Vilken rysare och vilken kvalitet

on

yvonnelin_kohei-uchimuraHerrarnas gymnastik i mångkamp var något av det bästa jag sett och jag har sett en del under de år jag arbetade för det internationella gymnastikförbundet. Mitt hjärta brann för ukrainaren men japanen som vann var något i särklass. Vilken accent, som vi brukar säga. Avslut i alla moment med kraft och kontroll.

yvonnelin_träning_SImone BilesSå var det dags för damernas igår kväll och det blev en riktig rysare. Ryskorna föll på sitt hatobjekt bommen och så var nerverna utanpå. Friståendet som följde var inte bra till katastrofala och allt handlade om nerver. Ett OS som man laddat till i fyra år och den ena fick två riktiga rumpfall med sig från bom och matta. Man kan inte annat än lida med tjejerna. Jag har ju själv varit vid Osero Krugla där de ryska gymnasterna tränade under Sovjettiden och man blev mäkta imponerad. För er som besöker Ylab har ni bilder av de ryska gymnaster som då låg i världstopp på väggen, tagna av mig när jag lotsade SVT runt gymnastiksalarna. Men USA:s tjejer var helt suveräna igår. Hon som vann hade dessutom den perfekta storyn för den amerikanska drömmen. Svart, alkoholiserade föräldrar, uppväxt hos mormor och morfar som tog med henne till gympasalen. Hon ägde mattan och utstrålade något som få kan göra. Flow i särklass så har du missat det – sök på nätet! Simone Biles – fantastisk!

Kommentera