Tvillingarna fyller år

on

yvonnelin_cefaluuIdag fyller ett par av mina bästa vänner och träningskamrater år. Dom bor sedan många år på Sicilien och driver ett fantastiskt gym på bergsluttningen i Cefalu.

Vi tränade och tävlade i den kinesiska kampsporten kung fu, eller wushu om man så vill, en gång i tiden i ungdomens glada dagar. Men vi gjorde en hel del annat vid sidan av. Angela och jag reste genom Kina tillsammans och fick uppleva allt från att slänga oss ur en bil som körde oss fel helt medvetet, till att resa med båt (ovanför en last med ormar) längst Yang Tsefloden. VI fick löss under resan och hade ganska roligt när vi stod i den så kallade duschen (ett rör i taket) och försökte hålla balansen när vi duschade. Vi hade våra träningsskor på eftersom golvet var så glatt av sörja att man undvek att stå barforta.

angela-super-etnaEtt annat härligt minne från den resan var när ett par politrucker fått våra platser på ett flyg från Shanghai till Hong Kong.  Angela (halvitalienska med humör) slog alla nävar hon hade i bordet men kassörskan bara stirrade på henne. Med Kung Fu Tze (en kinesisk filosof som grundade ett hierarkiskt system som organiserade människors position i samhället) i mina tankar gick jag fram till luckan och sa att jag var gravid och att min pappa väntade i Hong Kong, och vips så fick vi nya biljetter. Vem kan väl göra sin far besviken.  Angela och jag bodde i Oslo tillsammans när vi startade den första aerobicsstudion på Theresesgate. Ett bra minne i livet.
palestracefaluSå var det Susy tvillingsystern. Vi kamperade ihop under en tid när hon separerade från sitt nästan två decennium långa relation med en Siciliansk rallyförare. Efter att ha givit honom ett blåtira och low kick så att han haltade i fyra veckor, följde hon med mig till Asien. Absolut en bra medicin. Idag lever båda på  Sicilien, i Cefalu där de startade Siciliens första gym och fitnesscenter en gång på åttiotalet. Suzy är som en fisk i vattnet och Angela som en fågel i skyn. Båda gör prestationer inom idrott som ingen annan och deras fantastiska anläggning är värt ett besök för alla som besöker ön. Fråga bara efter de svenska tvillingarna så får ni vägen. Tuffare och ödmjukare damer får man leta efter. Idag fyller de år.

Grattis på er dag idag!!!

Kommentera