Lugn hårdträning

on

Yvonnelin_ArteStressfri träning med Pilates

Lugn hårdträning finns det? Självklart gör det det. Att träna metodiskt och lugnt resulterar ofta i att man hinner utföra övningarna med korrekt teknik. Korrekt teknik innebär att man gör vad man hade tänkt sig och får det resultat man förväntat sig.  Förutsatt att belastningen är anpassad och återhämtningen tillräcklig naturligtvis. Pilatesträning är en variant av lugn hårdträning. Syftet som Josef Pilates hade en gång i tiden var att få en stark och rörlig rygg.

yvonnelin_mveclassDe olika övningar han skapade på matta, för reformer, combostol och cadillac låg långt före sin tid och utförda på rätt sätt ger de en bra kroppskontroll och allmän styrka.  En riktigt utmanande träning är träning på combostolen vilket kan göras enskilt eller i grupp. Utmanar balans, stabilitet, styrka och rörlighet.

Kommentera