Glutenfritt är inte alltid nyttigare

Glutenepidemi

Aldrig någonsin har det väl funnits så många personer som menar att man är glutenintolerant utan att för den skull ha testat sig. Eller till och med testats negativt, det vill säga att man inte har celiaki som det kallas. För den som är drabbad bör man naturligtvis utesluta gluten men för andra bör man inte göra det. Är man känslig för gluten kan man minska intaget på samma sätt som vissa personer äter lite mindre av lök, bönor, vitkål eller andra gasbildande livsmedel.

Glutenfri chinoa pumpa

yvonnelin_glutenpumpkinDet finns en hel del som utesluter gluten för att slippa äta ”onyttigt” eller minska på kaloriintaget. Här är det en god idé att fundera igenom det hela för glutenfria produkter innehåller ofta mer fett och/eller socker för att kunna ”foga samman” produkten. Ganska energitätt med andra ord. Om den oroliga magen är ett resultat av jojobantning eller ätstörda beteenden (många med ätstörningar får IBS) bör man istället försöka åtgärda det som orsakade den oroliga magen i första hand.

Kommentera