Det går inte att mjölka kokosnötter

on

PR Trick

Nu får det vara nog med parasiterande på framgångsrika produktbegrepp. Mjölk är mjölk och kommer oftast från korna men alltid från däggdjur. Sojabönor och kokosnötter har inga körtlar och kan aldrig vara mjölk.  Soja juice eller soja dryck kanske inte låter så sexigt men det är var det är. Detsamma gäller för kokosdryck. Drick vad ni vill men för oss mjölkälskare är mjölk mjölk precis som öl är öl och dit hör inte spirulina. Mjölk produceras av däggdjurshonors mjölkkörtlar och är den huvudsakliga näringen till deras ungar innan de kan tillgodogöra sig annan föda. 

En stor kall mjölk

Växtbaserade drycker som kidnappat mjölktermen har dubblerat i föräljning mellan 2009 och 2015 medan vanliga mjölkförsäljningen går ned. I dessa  laktosintoleranta tider ses det inte med blida ögon när man väljer en kall mjölk istället för en smoothie med 15 ingredienser. Lite som att häda. Jag älskar mjölk och kommer att bevara denna nordiska tradition. Jättebusigt. Det är alltid lika roligt att se en och annan kontinental europé höja på ögonbrynen när man beställer en halvliter kall mjölk istället för ett glas vin till huvudrätten. Aaahh.

Varför denna kokosnöthysteri? Passar vårt ortorektiska samhälle. Rikt på kalium, inget fett eller kalorier. Inget högoktanigt bränsle med andra ord för den som tränar men gott är det. Särskilt när man plockat dom på en strand i Söderhavet……

 

Kommentera