En dag i vetenskapens tecken

Data, data, data

Idag har det bara varit analys av data, det fina vårvädret till trots. Eller snarare, hela helgen har vigts åt detta. Nu ska jag inte klaga för jag tycker det är både roligt och intressant att sammanställa data från vår verksamhet. Förra gången handlade det om jämförelser mellan BMI och Fettprocent för de med och utan Ortorexi. Nästan 2000 mätningar ingick i den studien. Idag handlade det om att undersöka eventuella samband mellan ryggont och upplevd arbetstillfredsställelse. Helt olika områden men så är det när man jobbar på Ylab och har en tvärvetenskaplig akademisk utbildning. Tack och lov att jag har min man som man kan fråga när det kör ihop sig.  Sedan har man fantastiska kolleger på jobbet som älskar att lyssna på resultat och som absolut har en del i allt insamlande av data. Tack Frasse, Charlie och Anna!

Moskva

Jag minns det som igår, den dag jag traskade ner i labbet i Moskva där min numera man jobbade som forskare. Det blir ett helt inlägg av det inser jag nu. Väldigt exotiskt och romantiskt.

Kommentera