Nätverksträff Deloitte

on

Forskare från Handelshögskolan

Alltid lika trevligt att få träffa ett gäng glada kvinnor från revision och bank. Några glada entreprenörer kunde man skåda om man tog fram luppen,  bland myllret av ekonomer. Ämnet var ekonomianknutet, en forskare från Handelshögskolan skulle prata om ledarskap. Jag säger skulle för det blev konst, meditation och slutade med sex. Hon undrade varför det fanns så lite fnitter i styrelserummen och det var väl en berättigad fråga som förvisso har ett tydligt svar. För få kvinnor. Hon hade en poäng i att de som hade svårast att fnittra var männen.  En god middag men mycket prat om kost, träning och självfallet ekonomi. Som alltid blev det lite om hur knepigt det kan vara att vara kvinna i affärsvärlden. Suck.

Något som bara tjejer kan

Själv minns jag hur jag kunde gråta mig till ett avtal en gång i tiden. En akt som få män kan kopiera. Jag minns mitt ”ah där satt den” när jag kom ut från rummet. Pricken över I:et var min advokats förvånade min.

Kommentera