Hesa Fredrik är till för att skydda oss

on

Hesa Fredrik tjöt i söndags. Få visste vad det var, ännu färre vad det betydde och de allra flesta visste inte alls vad man ska gör om det är allvar. Hesa Fredrik låter när det har inträffat någon form av kris.

Vad ska man göra när larmet ljuder?

När larmet går ska man ta ta sig inomhus och stänga fönster, dörrar, ventilation och slå på P4 på radion för att få information om vad det handlar om. Om faran är över kommer en 30 sekunders lång ihållande signal höras.

Med norsk familj som växte upp under kriget fick man lära sig ett och annat. Men de gamla skyddsrummen har försvunnit och få som minns kriget lever idag. Det där med Morse är väl förlegat…..men vad göra när datorer inte fungerar?

Sedan kan man ju börja fundera på om våra grannar i öst varit i farten igen. Just nu verkar det vara poppis att hacka samhällsviktiga system och strukturer. 

Kommentera