Kuriosa om vänsterhänta

on

Högerhänt som självförsvar

Bara 10 % av oss människor är vänsterhänta. En hypotes om varför det förhåller sig så är att det härrör från forntiden som var med våldsam än dagens samhälle. Man menar att den som håller ett vapen med vänster hand samtidigt vrider vänster kroppshalva framåt. På vänster sida sitter som bekant vårt hjärta och ett hugg där är betydligt mer fatalt än ett hugg mot höger sida,

En nypa salt behövs

Kanske ligger det något i det men som vanligt får man ta evolutionsbaserade argument med en nypa salt. Salt som för övrigt är spådd till att bli nästa livsmedelsfasa efter anti fett och anti kolhydrater. Mycket riskabelt efter som vårt liv hänger på en skör tråd om vi rubbar våra saltbalanser. Betydligt högre risk (min spekulation) är att vänsterhänta huggs i bröstet för övrigt…..

Kommentera