Hoppfull fysisk aktivitet

on

Det var så otroligt härligt att se hundratals Lindyhoppare dansa runt på Clarions Ballroom igår. Så uppklädda, så sprudlande glada och så underbara att se på. Här kan man tala om en fysiskt krävande träning som inte upplevs som belastande alls bara för att det är så roligt att dansa Lindyhopp.

Ingen kaloriräkning, ingen blygsel utan full fart framåt med partnern som byttes ut på löpande band. Härligt var det även att se folk som dansar spontant vid bardisken, framför bandet som spelar eller som ett gäng bar, direkt innanför ingången. Spontant dansande är något jag minns och saknar mycket från USA. Vi är ibland alldeles för blyga här hemma.

Dans är roligt. Dans är nyttigt för själen. Dans är en superbra motionsform. Dags att ansluta oss till närmaste förening för att kunna vara med i det stora internationellt kända Herrängenjippo som man gör varje år.

Kommentera