Om kriget kommer

on

Man har väl varit förskonad från kriser och krig när man valde att bli född i Sverige. Men nu ligger något i luften och världen har blivit osäkrare och framför allt har konflikter kommit betydligt närmare än förr. Min norska familj växte upp under kriget och detsamma gäller min svärmor. Jag själv minns endast skyddsrummen i källaren från jag var liten.  Idag vet knappast någon vart man ska ta vägen om kriget överraskar oss och än mindre hur vi bör skydda oss.

Den lilla broschyr som kommit i våra brevlådor fyller nog sitt syfte och alla militära övningar som pågår är kanske vad som behövs. Nedmonteringen av vårt försvar känns idag som ogenomtänkt och naivt men varför bry sig när vi har våra egna lokala bestyr och problem? Tillbaka till det oskuldsfulla ”kris och krig händer väl inte oss” mentaliteten.

Dags att skydda oss mot socker, läckande tarmar och inflammatorisk kost istället. 

 

Kommentera