Först ishockey och nu fotboll

on

Fair Play verkar vara en klenod från dåtiden. En gång i tiden var ishockey en teknisk företeelse där man såg briljanta dribblingar och puckföring. Sedan kom pengarna och sponsorerna in i NHL med flera organisationer och spelet blev alltmer fysiskt.

Nu är det uppenbarligen dags för fotbollen att gå samma väg. Så trist att tekniska finesser förstörs av tröjdragningar, ojusta armbågar eller som ikväll skallningar. För att inte tala om alla maskningar. Det förstör idrotten enligt min mening. Så även allt buande från läktarna i syfte att trycka ner motståndarlagen. Hur länge för vi se Ronaldos finesser innan hans ben sparkas sönder medvetet?

Respekt för motståndarna är väsentligt för det är ett spel och inte blodigt allvar. 

Sedan borde man göra tuffare bedömningar som domare och även införa repressalier för defensiva spel där man inte spelar fotboll utan snarare avbryter allt vad fotbollande innebär. Det måste finnas rimliga gränser för hur en sport ska utföras.

Hoppas att Sverige får möta England i kvarten för övrigt 🙂

Kommentera