Bara lite vatten snälla

En av Ylabs kunder som kom idag var ganska tagen av vad som hänt på vägen till oss. Hon gick i solen med sin vattenflaska när en person kom fram och sa att han var så törstig och skulle han eventuellt kunna få lite vatten. Hon gav honom flaskan. Det var kanske inte så mycket märkligt med det men det han sa efteråt var det. ”Du kommer väl inte polisanmäla mig”?

Jag vet inte vad jag ska säga. Om det finns personer som polisanmäler undrar jag hur tänker man?

Uteliggarnas lott

Jag minns någon av de första gångerna jag var i New York och såg uteliggare (de fanns inte i Sverige på den tiden). Jag blev jag förfärad. Mina vänner menade däremot att de hade sig själva att skylla för att ha hamnat där. Många år senare såg jag helt vanliga amerikaner bli av med sina hus eftersom de inte kunde betala eftersom de blivit av med sina jobb. Utan jobb ingen lägenhet och utan lägenhet inget jobb. Utan jobb ingen sjukvård och utan hälsa inget jobb.

Medmänsklighet eller dumhet?

Är det så det blivit i vårt land? De som inte klarar sig får skylla sig själva? Alla som frågar något på gatan försöker säkert att råna oss eller? Stanna inte om någon frågar dig om något på gatan som överlevnadstaktik? Jag lägger inga politiska värderingar i vad jag tycker men de hälsomässiga skälen säger mig att vi måste ta hand om våra medmänniskor.

Har alla verkligen samma förutsättningar?

Kommentera