Kontraproduktiva energibeslut

on

Vi har problem med en stigande övervikt i vårt land vilket knappast undgått någon. Vår regering har samtidigt subventionerat elcyklar för att det minskar avgasutsläpp. Om man tar elcykel istället för bil naturligtvis men vad om jag tar elcykel istället för en vanlig cykel? Är det inte ett bättre sätt för att bromsa övervikt om de överviktiga promenerar eller cyklar med en vanlig cykel istället? Det medför ju en energiförbrukning som räknas i kalorier och inte i kilowatt kort och gott. Inga avgaser heller men förviss en ökning av koldioxidhalten (om man inte slutar andas ut ……).

Elcyklar i vinter ska bli kul att se. Hur många kommer använda dom och hur många kommer att vurpa i högre hastighet än den hastighet som  man (normalbefolkningen)  kommer upp i med en vanlig cykel.

Jag irriterar mig fortfarande på de megastora cykelställ som blockerar körbanorna och särskilt när det finns 4 meter trottoar där man kan plantera de fina svarta cykelpålarna som pryder andra delar av staden. Det måste finnas bättre idéer på åtgärder som kan minska utsläpp och förbättra folkhälsan.

Nej det blir ingen elcykel för min del och min man säger att han ska ha minst tre hjärnblödningar innan han ställer sig på en. Länge leve den manuella cykeln. 

Kommentera