Nutritionstajming

Ännu en artikel om hur fasteperioder kan minska vikten (som man uttrycker det). En ny brittisk studie där deltagarna fick äta frukost 90 minuter senare och det sista målet 90 minuter tidigare resulterade i viktnedgång.

Så ja, nu stressar vi upp alla med ortorexi och ätstörningar med ytterligare riktlinjer på vad man inte bör göra (äta för och efter vissa tider närmare bestämt).

Än en gång är det otydligt att artikeln och själva forskningsstudien riktar sig till överviktiga och inte till andra normalviktiga. Tro mig, man går inte ner av klockan men troligtvis för att man får i sig mindre kalorier när tiden kortas ner. Att man i artikeln skriver att personerna fick ”äta vad dom ville” syftar på typ av livsmedel vilket inte är relevant för vikten. Men det finns andra fördelar naturligtvis men nu avgränsar vi det till just viktminskning.

Kommentera