Läkarflykt ett ämne för Almedalen

on

Vad händer med vår krackelerande sjukvård….Avhoppen från läkarutbildningen ökar och cirka 18 miljoner kronor går i graven. Produktionsbortfall i vården ligger över 200 miljoner kronor om året och det lär inte gynna vare sig löner eller nyrekrytering. En av orsakerna är den långa tid man får vänta för att få göra sin AT tjänst en annan är den långa tiden mellan examen och legitimation.

EN TREDJEDEL KOMMER ATT LÄMNA YRKET

En tredjedel av nyutexade läkare tror att de kommer att lämna vården inom fem år enligt en undersökning som gjordes av Sylf Sveriges yngre läkares förening. 865 personer svarade på en enkät och frustrationen är tydlig. Man lämnar yrket på grund av att annat lockar mer – läs bättre arbetsvillkor inom andra tjänster. Sorgligt för patienter och en skam för hela vårt samhälle. När ska politikerna vakna och få stopp på läkarflykten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.