Ego träning

on

Från Eko-träning till Ego-träning det vill säga träning för egoister. Förr i tiden kunde det vara kö till vissa maskiner i januari men numera kan ett flertal maskiner och utrustning blockeras av personer som ”måste följa sitt app-baserade cirkelprogram”. Det är egotrippat och otrevligt att blockera utrustning som man inte använder för stunden. Hur svårt kan det vara att samverka med den utrustning som finns?

VETT OCH ETIKETT

Ta exempelvis det lilla hotellgymmet i Sitges där vi tränade. Det fanns ett utrymme med en functional trainer, ett utrymme med bänk, hantlar och en Smithmaskin och ett utrymme med en  bänk, matta och diverse mindre träningsprylar.

I gymmet fanns en enda person som tränade utöver oss två. Denna person stirrade konstant på sin mobil för att se vilken övning hon skulle göra. Hon tränade på functional trainern när vi kom men hade samtidigt blockerat en bänk med sin handduk. Hela golvutrymmet hade hon markerat med mugg, hörlurar med mera. Hon hade dessutom fyllt mattan med bosuboll, bollar, käppar, dynor, paddlar med mera.  Även om det fanns några bollar kvar på räcket så fanns det ingen utrymme att träna på. För den fantasilöse eller programberoende vill säga. Jag ställde mig på löpbandet och kickade.

Disciplinerad träning är en dygd

Tack och lov för att man tidigt fick lära sig att träning kan göras utan utrustning, på minimalt utrymme och att artighet är en trevlig komponent att ha när man ska samsas i ett gym. Sedan har vi det där gyllene ordet som är en självklarhet för den som gjort lumpen:

Återställ

Damen försvann medan flaskor, viktplattor, bollar, rullar fick ligga kvar på golvet. På riktigt?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.