Jane Fonda´s Workout

on

Såg en bok i min bokhylla som jag fått av Jane Fonda och hennes partner Femmy de Lyser och kom att tänka på tiden i L.A. under början av åttiotalet. Det var högkonjunktur och relativt fridfullt i världen. Kommersen i U.S.A. blomstrade och termen aerobics var på ingång men mestadels talades det om workout, oavsett om man gymmade eller gick på gruppträning.

Köerna till Jane Fondas på Robertsons Blvd i Beverly Hills var långa och alla ville träna med Hollywoodkändisarna. Jag minns själv det första pass jag tog när Jane var med. Jag blev förvånad över hur vältränad hon var. Madonna hade jag på en annan klass och på gravidaträningen blev Debora Winger som då spelat in En officer och en gentleman, en av mina vänner.

En sak man kan säga är att det aldrig var tråkigt på den studion. Som relativt oskyldig svenska förundrades jag över hur man kunde träna tre pass på raken, vara påtänd när man tränade, sminka sig innan passet och allt silikon som pumpat in. Ingen duschade för övrigt även om det fanns en dusch eftersom jag och många andra bodde i området. Man gick eller åkte hem helt enkelt. California sunshine.

En dag när jag stod i receptionen så kom det in en helt naken kvinna som ville träna. Intressant. En annan gång började två att slåss på min klass. Spännande. Sedan var det hon som gjorde sin helt egna koreografi på främsta raden. Divor divor divor men kul var det.

Det blir nog lite workoutnostalgipass på Mallis med tidningen M i år igen. Följ med om du vill ha kul.

Mer om träningsresan till Mallis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.