Ortorexi symtom

Ortorexia atletika innehåller både bristfälligt kostintag och tungt belastande träning på en fettfattig kropp. Symtom från snedvriden energisubstratbalans och svält är betydligt fler än vad som syns på utsidan på en till synes vältränad kropp.

Störningar i könshormonbalans, ämnesomsättning, njur- och levervärden, bentäthet, blod- och elektrolytstatus är några av de organ och system som påverkas negativt. Dessa obalanser leder i sin tur till oro, rastlöshet, minskad sexlust, nedsatt värmereglering, beslutsångest, minnessvackor, koncentrationssvårigheter och mycket mer. Det här är ren och skär ortorexifakta.

Ett av de allvarligaste symtomen är att man manipulerar sig själv till att tro att ”jag klarar det själv”, ”det händer inte mig”, ”jag är bättre nu än förr” eller ”det är en livsstil”.

Om jag ska sammanfatta mina nära på 20 år som ortorexibehandlare kan jag bara säga att det är en skitsjukdom som gör människor sjuka och olyckliga.

Ortorexibehandling

Kommentera