Taiwan informerade WHO om Corona i december!

on

Jag och min familj var i Hong Kong och Taiwan strax innan jul. Jag har varit ett trettiotal gånger i Taiwan eftersom min tränare fanns där. Jag har följt Taiwans utveckling från en fasciststat till en öppen demokrati med en högre levnadsstandard än i Sverige. Jag blev väldigt förvånad när vi landade och fick svara på en rad hälsofrågor och filmades med värmekameror vilket aldrig hänt tidigare. Efter Coronautbrottet i januari väcktes tanken att Taiwan måste ha känt till vad som hände i Kina.

Mycket riktigt, dom gjorde det och informerade WHO redan i December. Men eftersom Taiwan är utsparkat från WHO (och FN) på grund av Kinas påtryckningar lämnades Taiwans information utan åtgärd.

Politik går alltför ofta före människors hälsa och det här är bara ytterligare ett tecken på när man försöker mörka obekväm information och hålla sina politiska allierade bakom ryggen. Uruselt WHO och naturligtvis även Kina. Eloge till Taiwan och alla andra som sätter hälsa framför politik när folket lider.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.