Desinfektera före eller efter?

on

Det är ganska lätt att se en tanke även om vi inte är tankeläsare. Om man bara tar sig lite tid till att studera hur personen beter sig och därefter reflektera över det brukar tankarna bakom handlingen skymta fram.

Jag observerade hur de som tränar på gym beter sig när dom tränar och där fanns en hel del intressant att se. Vad betyder det exempelvis när någon ställer sig på vågen före och sedan direkt efter träningen? Troligtvis att man är där för att banta för det är ju just vikten man mäter. Kanske har personen någon ätstörning eller ortorexi för det är ju ganska desperat att mäta sig efter ett enda träningspass .

Sedan har vi de som tittar mer på sig själv i spegeln än på vad man gör. På minspelet kan man se om det finns en narcissistisk nöjdhet eller depressiv missnöjdhet. Flackande blickar på alla andra signalerar brist på fokus och kanske ångest? Sedan har vi dom som i dessa Coronatider spritar utrustningen innan men inte efter de använt redskapen. Bryr sig om sig själv men inte om andra? En annan variant på det senare är de som lägger sig vid dörren för att smita ut till duschen före alla andra. Vissa går till och med tidigare på ett yoga pass vilket signalerar att man inte yogar utan tränar yogainspirerad motion eller spenderar tid.

Jag älskar boxpassen för där verkar så många glada och prestigelösa, undantaget på alla nya träningsställen där målet verkar vara att slå och sparka till man stupar. Avsaknad på bekräftelse? Sedan har vi de trevliga pensionärerna som pratar och tränar om vartannat kanske för att de är visare och vet att glädjen i livet är det sociala umgänget. Hur viktigt det är kommer många av oss att få erfara de närmaste månaderna när vi låst in oss med vår rädsla.

Ska vi sjunga Små Grodorna på balkongerna eller vakta våra uppbunkrade lager så att ingen annan snor dom?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.