Aldrig nöjd

on

Sverige är känt för att vara individualistiskt. Vi är inte uppvuxna i flergenerationsboende och värnar om vår integritet och privata sfär. ”Vårt hem är vår borg” är ett talesätt som beskriver det svenska fundamentet. Nu har den där borgen blivit en verklighet som vi är förvisade till och då helt plötsligt känns det inte lika åtråvärt att hitta egentid och bara vara helt själv.

Nej, tacka vet vi grekernas livsstil och varför kan vi inte få sitta på torget, dricka vin och småprata med förbipasserande? Nu när Corona hindrar oss och inskränker vår frihet, ja just då känns gräset grönare på den andra sidan. Faran med den här omvälvande förändringen i ståndpunkt är att hur vi än vänder och vrider på vår verklighet så är vi missnöjda.

Det är dags att se världen i ett annat perspektiv, vi lever och allt vi behöver göra är att värna om andra. Vi får lägga personliga behov lite åt sidan och se till att vi inte smittar andra. Inte så svårt och faktum är att det känns ganska bra i själen att kunna hjälpa till. Vi har fortfarande en viss öppenhet så varför inte välja krogen som ser heltom ut, beställa något att dricka, sitta ute och känna att vi gör något när vi stödjer vår lokala krog. Det handlar inte om ”jag vill träffa hipsters i ett myller på Medborgarplatsen” längre för den här pandemin kommer att pågå länge. Ett år till, säkert.

När du finns till för andra växer du som människa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.