Livet är kort

on

Livet är kort och för vissa kortare än vad som var tänkt. Idag filmade vi flera träningsinslag och som vanligt även mina filosofiska mimitankar som man kan ha nytta av. Veckans tema är kontroll och då blir det självklart både kroppskontroll och mental styrka som ska övas. Men först ut är det bollträning imorgon lördag.

Nästa lördag blir det däremot en träningsfilm ”flow” som jag dedikerat till Yoshi Yukawa som gick bort för flera år sedan. Men varje dag går jag förbi hans kalligrafi och tänker på honom. Han var min vän och för mig en mer traditionell kampsportare. Han var konstnär vilket förde honom till Europa och med både kalligrafi och kampsport därtill hade han en klassisk skolning. Det är inte många kampsportare som har den kombinationen idag.

Jag minns så väl den dag då vi satt på Bobs han och jag för han ville berätta något. Jag trodde att det var Zenergi, filosofi eller träning som vi skulle prata om som så många gånger förr. Kanske en idé om vart vi skulle ha tecermoni nästa gång? Så var det nu inte utan det han ville berätta var att han kommer att dö.

Sorgen sänker sig över en även om man får veta i förtid. Men vetskapen gör ändå att man kan ta hand om den tid som finns kvar och göra något fint av den. Det gjorde vi. Jag kan inte annat än känna för alla de som här och nu inte kan vara tillsammans med sina sjuka och döende. Det är ett obeskrivligt grymt öde att få dö ensam utan sina nära.

Det gäller att glädjas åt varje dag man får och helst så skulle jag vilja skriva att det gäller att umgås när tid ges. Men verkligheten är att vi inte kan göra det på grund av smittrisk. Men det kommer en vår och det kommer en sommar det är säkert även om allt annat verkar osäkert för stunden.

Ta hand om dig.

Må Bäst med Yvonne hittar du på https://www.facebook.com/yvonnelinofficial/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.