Att leva ensam

on

Människan, behöver varaktiga relationer för att må bra och inte minst för att utvecklas. Att bli lämnad och övergiven är en hotfull verklighet för många som lever i en problematisk relation. Ensamhet förorsakar smärta och lidande och att tillbringa sin ålderdom ensam är skrämmande för de allra flesta.

Att vara singel kan innebära oro för att aldrig träffa någon att leva tillsammans med, men faktum är att ingen behöver leva sitt liv ensam. Pengar, utbildning, utseende, framgång och kontakter spelar betydligt mindre roll än vad många tror.

Att ”hitta den rätta” är en myt och det största hindret för singlar.

Faktum är att matchning, via vänner eller datingsajter, är baserat på kriterier som bygger på logik. ”Ni skulle passa så bra ihop för ni har samma intressen”, ”jag vill ha en partner som…..”, ”som jag ser ut lär jag inte träffa någon…” med flera kommentarer utgör hinder för att bli tillsammans med någon.

Romantiska relationer bygger inte på logik. Förälskelse är en akut sinnesförvirring, som man ibland uttrycker det inom medicinen, som slår till när man minst anar det. Men självklart måste man vara i områden där människor rör sig. Att vara instängd i sin lägenhet innebär att det bli svårare att få uppleva ”klick”, som vår kung uttryckte det när han träffade drottning Silvia. Internet i all ära men där hägrar de logiska resonemanget.

Den ”rätta” finns inte men det är många som kan vara rätt.

Varför förblir då så många ensamma? Faktum är att de allra flesta som går på en dejt avbryter dejtandet för att den första träffen inte kändes rätt. Eller så fortsätter man ett par gånger för att sedan avbryta för att förhindra att den andre ”dumpar” en.

Ge relationen fler chanser än en. Du är kanske inte ditt rätta jag vid det första mötet och så gäller även för den andre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.