Vem var min mest betydelsefulla lärare

on

Den frågan ställdes idag och mitt svar är självklart, det var min kinesiske lärare Chang. Inte för att han lärde mig ett stort antal träningsrutiner med svärd, solfjäder, spjut eller pekingopera spjut utanför att han lärde mig så mycket om livets väsentligheter.

Tålamod var det första som jag fick erfara för jag fick ju vänta i över två månader sittande på en bänk i Taipei New Park där han tränade, innan han kom fram och frågade om jag var intresserad. Problemlösning, medkänsla och omtanke var andra kvaliteter som jag fick med mig. En annan viktig lärdom var att tolka vad som menas i ett agerande utan ord. Det var bland det mest krävande jag varit med om.

Sedan var det det där med att långsamhet kan vara den snabbaste vägen till insikt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.