Frukostklubben efter träningen

on

yvonnelin_frukostklubben_träningIdag är det tisdag och vi har äntligen kommit igång med hela vår informella frukostklubb. Fyra av våra stammiskvinnor tränar med sina coacher för att sedan fika på anrika Tösses tillsammans. De här kvinnorna är det krut i. De är framgångsrika ledare som gjort sin karriär och håller sin form och prestationsförmåga i topp med regelbunden träning. En timme i veckan kan man tro inte ska ge någon effekt men si det stämmer inte. De här damerna har tränat i åratal och har en fysik som understiger deras egentliga ålder med 15-20 år. Inte illa. Skärpta i huvudet är de också. Vi pratade om arbetsminne under fikat och det faktum att mycket av den spontana minnesträningen med ramsor och är allt mer ovanligt bland barn och ungdomar. Även utmaningarna med fysiska övningar i kombination med ramsor är inte lika vanligt längre. Tiden går och Pippis multiplikationstabell kommer snart att vara ett minne blott och frågan är hur det nya kommunikationssamhället kommer att hålla hjärnan igång utan att överbelasta eller understimulera den.

Kommentera