Frukost en tradition i förändring

on

Frukost var en gång i tiden mysigt

yvonnelin_frukost2Idag är man ledig och då sitter man gärna lite längre vid frukost. Kaffe, yoghurt med frukt,  croissanter med sylt stod på bordet i morse. Funderade en stund över det faktum att så många inte längre skulle kunna klara av att äta en dylik frukost. Det handlar om ortorektiker, bantartanter med flera. Eller de som kör periodisk fasta och hoppar över frukosten helt.

Kompensatoriskt beteende

Nja i och för sig, några kan ju äta vissa laddade livsmedel under förutsättning att man ”bränner bort” dom senare på dagen med träning alternativ skippar någon annan måltid.

yvonnelin_orthorexia_appleVärd att äta

Hur sorgligt är väl inte detta? Bara tanken på att man inte är värd att äta det som är gott utan ska avstå för att man inte förtjänat det är minst sagt sorgligt. Motiveringen att man blir tjock av det är inte sorglig utan helt utan rim och reson. Idiotiska påståenden utan vetenskapliga belägg. Det handlar fortfarande om hur mycket man äter och den som tenderar att äta alldeles för mycket är den som fastar, svälter och förbjuder sig. Man havererar till slut under sina svullardagar och börjar bygga broar till hetsätningslandet.

Kommentera