SM i Sanda

on

Idag har det varit SM för hela slanten. Sanda är en kampsport med kinesiskt ursprung (wushu/kung fu) där man tävlar i bäst av tre ronder som kan fyllas med slag, spark och kast. Teknik och taktik dominerar när man fajtas på en plattform där det även gäller att hålla mattan. Med andra ord man förlorar poäng om man går utanför (eller snarare ramlar ner från plattformen).

Anatoli, jag och Sara var där i egenskap av landslagscoach, ordförande och förbundsläkare. Sara hade fullt upp med lite näsor, en bruten tå, ont i bröstet och några knockar. Det var en lång dag med många fina matcher men detta till trots blev det tight om tid i slutet. Det första tåget hade Sara redan missat och det ändra gick från Stockholm. Att lämna tävlingen innan alla matcher är över är inte att tänka på. Det är ju just då det brukar hända något och mycket riktigt, idag blev det en knock out i den allra sista matchen för dagen. Sara bröt och vi åkte raket till Stockholm bara för att missa tåget med 3 minuter. Så nu sover Sara gott på hotell i city (ett rum med fönster) och jag sitter och bloggar. Anatoli steker ägg och snart är det dags att kolla lite på Netflix.

Kommentera