Delad glädje är dubbel glädje

Så sant som det är sagt. Vad är väl härligare än att glädjas åt någon annans framgång. Att se gnistrande ögon och en sprudlande glad person som uppnått något som man längtat efter. Kanske handlar det om att man hittat sitt livs kärlek? Kanske handlar det om att man vunnit på Lotto (knappast troligt men ändå)? Kanske handlar det om att man fått sitt drömjobb? Kanske handlar det om att man köpt en så fin soffa? Kanske handlar det om att man fått biljetter till Phantom of the Opera för hela familjen (tack Ulla)? Eller kanske att få ge ett påskägg?

Att kunna äta med andra

Eller kanske handlar det om att solen skiner ännu en dag och att man har en vän att dela värmen med. Kanske är det bara den där fikastunden tillsammans som sprider glädje. Eller kanske är det att kunna äta spontant tillsammans med andra efter femton år med ortorexi?

Kommentera